Locale Altele
Miercuri, 27 Mai 2020
Mie, 27 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Țigări și cafea fără documente în mașina unui sătmărean
Poliţia de Frontieră  - Joi, 2 Iunie 2011

În mașina unui sătmărean care a intrat în țară prin PTF Petea, polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit 200 pachete de țigări și 20 kg de cafea fără documente. Marfa a fost confiscată, iar conducătorul auto este cercetat.

 

Miercuri, La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară Ioan L., în vârstă de 55 de ani, din municipiul Satu Mare. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în Satu Mare.

 

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul de frontieră, oamenii legii au constatat că sătmăreanul avea în mașină 20 kilograme de cafea și 50 pachete de țigări marca Viceroy cu timbru fiscal ucrainean, pentru care nu a putut prezenta documente justificative.

 

Asupra mașinii a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care polițiștii de frontieră au mai descoperit, în compartimentul motor al mașinii, trei pungi în care se aflau 150 pachete de țigări Viceroy cu timbru fiscal ucrainean.

 

Conducătorul auto a declarat că în timp ce se afla în piață în Niregyihaza s-a întâlnit cu un cetățean român de la care a cumpărat, contra sumei de 70.000 de forinți, cele 200 pachete de țigări ucrainene. I-a dat pe loc vânzătorului 35.000 forinți și s-a înțeles cu acesta ca după ce va comercializa țigările în România să-i achite și diferența de 35.000 forinți.

 

Întreaga marfă a fost confiscată de polițiștii de frontieră sătmăreni, iar conducătorul auto este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Totodată, mașina a fost reținută de polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

595 vizite
Distribuie pe