Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Ucrainean cercetat pentru contrabandă cu ţigări
Poliţia de Frontieră  - Miercuri, 13 Iulie 2011

Polițiștii de frontieră sătmăreni cercetează un cetățean ucrainean în mașina căruia s-au descoperit, pentru a doua oară în cursul unui an, țigări cu timbru fiscal ucrainean ascunse în compartimentul motor.

 

Marți, în jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul ucrainean Vasyl D. în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes înmatriculat în Ucraina.

 

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul efectuat asupra autoturismului, echipa comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a descoperit în sistemul de ventilație al mașinii 209 pachete de țigări cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 877 lei.

 

Conducătorul auto a declarat că înainte de a intra în țara noastră s-a oprit pentru a-și alimenta autoturismul cu combustibil, iar de la un magazin din apropiere a cumpărat cele 209 pachete de țigări, pe care le-a ascuns în sistemul de ventilație al mașinii cu scopul de a le sustrage astfel de la controlul vamal.

 

Cetățeanul ucrainean a fost amendat de către lucrătorii vamali cu suma de 5.000 lei, țigările i-au fost confiscate și autoturismul reținut până la plata amenzii.

 

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că în data de 5 octombrie 2010, ucraineanul a mai fost depistat la PTF Halmeu cu 100 de pachete de țigări ascunse în mașină. Și la data respectivă a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei. Acum Vasyl D. este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

1070 vizite
Distribuie pe