Locale Altele
Sambata, 4 Februarie 2023
Sam, 4 Feb 2023
Şefii Poliţiei Satu Mare, cercetaţi penal în urma Scandalului Ţînţaş
Realitatea  - Vineri, 24 Octombrie 2008

Cinci ofiţeri din conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu-Mare sunt cercetaţi penal pentru că ar fi încercat să muşamalizeze cazul tânărului Darius Ţînţaş, responsabil pentru accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa un tânăr din Bixad.

Cei cinci ofiţeri cercetaţi penal sunt Liviu Tăut, şeful Poliţiei Satu Mare, adjunctul acestuia, şeful Poliţiei Rutiere, ofiţerul care a făcut cercetarea, dar şi cel care era de serviciu pe unitate în ziua respectivă.

Aceştia au intrat în vizorul comisiei de disciplină a Inspectoratului General de Poliţie după ce nu au putut sa explice de ce dosarul Ţînţaş a ajuns doar în 3 zile la Parchet. În toată această perioadă, şoferul vitezoman a avut timp să părăsească ţara pentru a merge la tratament în Germania. Membrii comisiei au adunat destule probe pentru a înainta cazul procurorilor, pentru ca cei cinci poliţişti să fie anchetaţi penal.

Accidentul s-a petrecut la începutul lunii septembrie, la 20 de km de Satu-Mare. Tânărul de 21 de ani conducea cu viteză foarte mare, fără permis auto şi avea o alcoolemie peste limita legală. El a lovit cu viteză mare un alt vehicul, provocând moartea unui tânăr de 28 de ani şi rănirea gravă a unei femei.

Tags: tintas  conducere politie  cercetare penala  
11156 vizite
Distribuie pe