Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Doi pakistanezi şi un marocan prinşi la graniţă
Poliţia de Frontieră  - Luni, 12 Decembrie 2011

Polițiștii de frontieră sătmăreni au reținut doi cetățeni pakistanezi și un marocan în momentul în care încercau să iasă ilegal din România, pe frontiera verde. Cei trei intenționau să ajungă în Austria, iar traseul pe care urmau să-l parcurgă l-au studiat pe Internet.

 

Sâmbătă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Carei, aflați în Stația CFR Carei, au observat în trenul accelerat care circulă pe ruta București Nord – Satu Mare trei persoane suspecte.

Le-au lăsat să-și continue călătoria, dar i-au anunțat pe colegii de la Sprijin Operativ din cadrul IJPF Satu Mare.

 

Aceștia din urmă au observat persoanele în momentul în care au coborât în stația CFR Satu Mare și s-au urcat într-un autoturism.

Oamenii legii i-au supravegheat pe cei trei, care au plecat cu mașina respectivă până în Urziceni, iar la ieșirea din această localitate au coborât din autoturism și s-au îndreptat pe jos spre frontiera româno-ungară.

 

La aproximativ 200 de metri de linia de frontieră a României cu Ungaria, polițiștii de frontieră au reținut persoanele și le-au condus la sediul SPF Carei pentru cercetări.

 

Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre doi cetățeni pakistanezi și un marocan, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani. Cei trei au declarat că intenționau să ajungă în Austria, dar pentru că nu aveau documente legale de călătorie au decis să treacă ilegal, pe frontiera verde, din România în Ungaria.

 

Înainte de a porni la drum, au studiat pe Internet traseul pe care urmau să-l parcurgă, asupra lor fiind găsite hărți și înscrisuri cu numele localităților prin care ar fi trebuit să se deplaseze pentru a ajunge la destinație.

 

Acum sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat și au fost predați la Centrul de Cazare și Proceduri O.R.I. Șomcuta Mare.

1021 vizite
Distribuie pe