Locale Altele
Miercuri, 27 Mai 2020
Mie, 27 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilier local UDMR din Batarci, judecat pentru contrabandă
DNA  - Joi, 5 Aprilie 2012

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Berendi Gheorghe, consilier local în Consiliul Local Batarci, cu antecedente penale, reprezentant al satului Tămăşeni pe lista UDMR în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de dare de mită și complicitate la contrabandă calificată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 16 februarie 2011, inculpatul Berendi Gheorghe i-a oferit unui lucrător vamal din cadrul Biroului Vamal Satu Mare (denunțător în cauză) suma de 10.000 euro, pentru a-i facilita introducerea în țară, din Ucraina, prin punctul de trecere al frontierei Halmeu, a unui TIR în care urma să fie ascunsă o cantitate de țigări.

 

În același scop, la data de 17 februarie 2011, același inculpat i-a oferit suma de 10.000 euro și unei persoane din conducerea Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Satu Mare (denunțător în cauză).

La data de 13 martie 2011, inculpatul Berendi Gheorghe a ajutat doi cetățeni moldoveni să introducă în țară, din Ucraina, prin punctul de trecere al Frontierei Halmeu, cantitatea de 100.490 pachete țigări în valoare de 107.435 lei (25.229 euro). Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

898 vizite
Distribuie pe