Locale Altele
Marti, 7 Iulie 2020
Marti, 7 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Puşcărie pentru inculpaţii din dosarul „Mită 3% pentru PD-L”
Florin Răchitan  - Marti, 26 Iunie 2012

Judecătorul Mihai Ciorcaş de la Tribunalul Satu Mare a pronunţat marţi sentinţa în procesul cunoscut sub numele de „Mită 3% pentru PD-L” în care au fost judecaţi fostul inspector şcolar general Mariana Popa, omul de afaceri negreştean Vasile Ştrango şi fostul director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Ulici.


Toţi trei au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după cum urmează: Mariana Popa – 1 an şi 10 luni pentru luare de mită; Ioan Ulici – 1 an şi 10 luni pentru trafic de influenţă, respectiv 2 ani pentru instigare la luare de mită, el urmând să execute pedeapsa mai mare; Vasile Ştrango – 1 an şi 8 luni pentru cumpărare de influenţă, respectiv 4 luni pentru dare de mită, el urmând să execute, de asemenea, pedeapsa cea mai mare.


Reamintim că cei trei au fost judecaţi pentru o „afacere” în care Ioan Ulici a fost intermediar între Vasile Ştrango şi Mariana Popa. Fostul inspector şcolar general a aprobat, în urma intervenţiei fostului director adjunct de la Finanţe, deblocarea sumei de 100.000 de lei din fonduri guvernamentale pentru firma omului de afaceri Vasile Ştrango, care a executat lucrări de reabilitare a clădirii grădiniţei din Livada, numai după ce negreşteanul a plătit suma de 3.000 de lei - adică 3% din valoarea fondurilor guvernamentale - la casieria Partidului Democrat-Liberal.

 

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 3.000 de lei, ce a reprezentat mita oferită PDL-ului, şi obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de câte 4.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

 

La pronunţarea sentinţei nu a fost prezent în sala de judecată niciunul dintre inclupaţi, dar nici avocaţii lor sau procurorul DNA care a instrumentat dosarul. Inculpaţii au zece zile la dispoziţie să atace sentinţa prin apel. 

1688 vizite
Distribuie pe