Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Val de tentative de sinucidere şi agresiuni în judeţ
Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare  - Luni, 13 August 2012

La sfârşitul săptămânii trecute, la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judeţean Satu Mare au fost consultate 560 persoane, din care 166 au fost copii.

 

Comparativ cu saptamânile precedente a crescut semnificativ numarul tentativelor de sinucidere si cel al agresiunilor, dar a scazut numarul pacientilor care au ajuns la UPU intepati de capuse.

 

In cifre, pentru intervalul mai sus mentionat situatia se prezinta in felul urmator:

- 11 persoane au ajuns la UPU dupa ce au fost agresate;

- 7 persoane au primit asistenta medicala dupa tentative de sinucidere, 5 pesoane de sex feminin si 2 de sex masculin. Un numar de 5 persoane au incercat sa-si ia viata prin ingestie de medicamente, doua (cei doi barbati) prin automutilare. In doua din cele sapte cazuri s-a luat masura internarii pacientilor in spital. Restul pacientilor, dupa ce viata lor a fost pusa in afara oricarui pericol, au parasit spitalul, insotiti de apartinatori.

- 7 persoane au ajuns la UPU in stare avansata de ebrietate. Doua dintre aceste persoane au fost copii minori, fetita in varsta de 13 ani si baiat in varsta de 14 ani. Dupa ce s-a intervenit in regim de urgenta si dupa o atenta monitorizare in cadrul UPU, cei doi tineri au parasit spitalul insotiti de parinti.

 

In rest, la UPU s-au mai prezentat 7 persoane muscate de caini, 6 dupa alergii provocate de intepaturi de insecte, 3 intepate de capuse si 3 dupa ce au fost victime ale unor evenimente rutiere.

728 vizite
Distribuie pe