Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Val de tentative de sinucidere în week-end
Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare  - Luni, 10 Septembrie 2012

La sfârşitul săptămânii trecute, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judeţean Satu Mare au solicitat asistenta medicala in regim de urgenta un numar de 416 sătmăreni, din care 96 au fost copii.

 

Fata de saptamanile precedente s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de tentative de sinucidere, personalul de la UPU confruntandu-se cu sase asemenea situatii (patru femei si doi barbati).

 

Cei doi barbati, cu probleme psihice in antecedente, au incercat sa-si ia viata prin automutilare, pe fondul consumului de alcool.

Una dintre victime, H.S. in varsta de 27 de ani, si-a provocat plagi, cu un obiect taios, la nivelul gatului si antebratului drept.

 

Dupa ce i s-a acordat primul ajutor, toaleta si sutura plagii de la antebrat, pansament etc, pacientul a devenit agresiv, personalul medical fiind nevoit sa solicite inteventia fortelor de ordine. Pacientul a fost imobilizat si a fost ulterior internat in cadrul sectiei de Psihiatrie.

 

Cele patru persoane de sex feminin, cu varste cuprinse intre 21 si 48 de ani, au incercat sa se sinucida prin ingestie de medicamente. Interventia personalului medical a fost prompta si eficace, astfel incat viata lor nu mai este in pericol in momentul de fata.

 

In rest, la UPU au primit ingrijiri medicale 5 persoane care au fost victime ale unor accidente rutiere, 4 care au fost agresate, 4 persoane muscate de pisica si o persoana muscate de cal. In acest ultima caz este vorba de o femeie muscata de cal in zona sanului. Plaga a fost superficiala si, dupa dezinfectarea ei si aplicarea pansamentului, pacienta a fost indrumata spre sectia de Boli Infecto-Contagioase.

911 vizite
Distribuie pe