Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Peste 200 de copii abuzaţi, în judeţul Satu Mare
Lorena Georgi  - Vineri, 21 Noiembrie 2008

Nu mai puţin de 220 de cazuri de abuz au fost semnalate anul trecut la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Satu Mare.
 
Majoritatea, 139, s-a referit la abuz psihic şi neglijare din partea părinţilor şi a altor rude, însă au fost şi situaţii de abuz fizic, 43 la număr, din care confirmate doar 20, abuzuri sexuale 21, confirmate cu două mai puţin.

Alte forme de abuz sunt fie datorate delicvenţei juvenile, 3, abandon şcolar, 2, şi violenţă domestică, 8. Raportul DGASP Satu Mare mai arată că anul trecut în Centrul de Primire a Minorului Satu Mare au fost găzduiţi aproape 300 de copii, cei mai mulţi fiind copii ai străzii.


Datorită situaţiei îngrijorătoare care s-a înregistrat la nivel naţional, unde anul trecut au fost în total 10.000 de cazuri de abuzuri, neglijenţă şi exploatare a copiilor, la începutul săptămânii s-a lansat campania „Mâinile tale ar trebui să protejeze, nu să pedepsească. Ridică mâna împotriva bătăii”! Campania doreşte să sensibilizeze opinia publică pentru a lupta împotriva violenţei familiale.

Tags: copii abuzati  campanie  violenta  familie  
1791 vizite
Distribuie pe