Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Furt de energie electrică la Stâna
Jandarmeria Satu Mare   - Marti, 4 Decembrie 2012

Jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Beltiug au participat, în acest sfârşit de săptămână  în colaborare cu  angajaţi ai S.C. ELECTRICA S.A. la o acţiune comună pe linie de prevenire şi combatere a furtului de energie electrică, în localitatea  Stâna.

 

Cu acest prilej jandarmii împreună cu lucrătorii de la S.C. Electrica S.A. au constatat că  la mai multe imobile se sustrage energie electrică  fără a fi contorizată.   

 

Astfel, la cinci locuinţe diferite din Stâna s-au gasit  cabluri electrice racordate la siguranţa principală  care ocoleau contorul electric, iar prin acest cablu se alimentau diferiţi consumatori casnici, sustrăgându-se astfel energie electrică.

 

Persoanele în cauză au fost identificate ca fiind Gheorghe R.în vârstă de 27 de ani,  Viorel S. în vârstă de 55 de ani, Vasile M., în vârstă de 52 de ani, Nicolae G. în vârstă de 45 de ani, Gheorghe S. în vîrstă de 62 de ani, toţi cu domiciliul în localitatea Stâna.

 

Pe numele celor în cauză au fost întocmite actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de „ furt de energie electrică”,  faptă prevăzută şi sancţionată de Art. 85, alin. 1 , din Legea 13/2007 coroborat cu art.208 din C.P. , respectiv „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută şi sancţionată de Art. 85, alin. 4, din Legea 13/2007, actele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

884 vizite
Distribuie pe