Locale Altele
Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Mie, 20 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bărbat în stare de ebrietate prins cu un cuţit asupra sa
Jandarmeria Satu Mare  - Joi, 14 Februarie 2013

Un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist, a intervenit pentru oprirea unui bărbat care avea asupra sa un cuţit. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

 

Miercuri în jurul orei 21.30 în  timp ce se afla într-o acţiune comună de patrulare pe raza municipiului Carei,  o patrulă  de ordine şi siguranţă publică  jandarm - poliţist aflată  pe  strada Iuliu Maniu a observat un bărbat care avea asupra sa un cuţit.

 

Părând a fi în avansată stare de ebrietate, bărbatul constituia un risc la adresa celorlalţi trecători, iar în aceste condiţii, echipajul mixt a intervenit prompt pentru oprirea lui.

 

Singura explicaţie pe care Victor D.  în vârstă de 39 de ani, din Carei a oferit-o oamenilor legii  referitor la faptul ca avea aspra sa un cutit a fost acela că a consumat alcool în exces.

 

Pe numele acestuia au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de “ port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publica, a  ... boxului ori a altor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire”. Totodată, cuţitul cu lama de aproximativ 10 cm a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

 

Pentru prevenirea unor astfel de fapte reamintim că “ portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publica, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice” constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

817 vizite
Distribuie pe