Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Un bărbat din Gherţa Mică a furat energie electrică
Jandarmeria Satu Mare  - Luni, 18 Februarie 2013

Lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare au participat vineri, în colaborare cu specialiştii de la  SC Electrica SA la o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică raza judeţului.

 

Astfel, pe raza localităţii Gheţa Mică s-a constatat faptul că la imobilul aflat în proprietatea lui Nicolae B. în vârstă de 52 de ani, s-a intervenit asupra contorului şi, din firida metalică  au fost  racordate 2 conductoare de cupru 2,5 mm la capătul cărora au fost racordate mai multe conductoare ce alimentau mai multe aparate electrocasnice, şi prin această intervenţie neautorizată a fost ocolit contorul electric.

 

Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de „furt de energie electrică”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 208 Cod Penal şi „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  92 alin. 2, din Legea nr.123 din 10.07.2012, actele  urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş.

1053 vizite
Distribuie pe