Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Furt de energie electrică la Craidorolţ
Jandarmeria Satu Mare  - Joi, 28 Februarie 2013

Marţi, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare au participat în colaborare cu specialiştii de la  SC Electrica SA la o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică raza judeţului.

 

Astfel, pe raza localităţii Craidorolţ s-a constatat faptul că la imobilul aflat în proprietatea lui Vasile P. în vârstă de 31 de ani, în interiorul unei camere de locuit se afla o priză alimentată cu două conductoare care erau legate direct pe coloana de coborâre înaintea aparatului de măsurare, astfel energia consumată din priza respectivă nefiind măsurată.

 

Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de „furt de energie electrică”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 208 Cod Penal şi „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  92 alin. 2, din Legea nr.123 din 10.07.2012, actele  urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

782 vizite
Distribuie pe