Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Workshop despre combaterea violenţei în şcoli
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Vineri, 15 Martie 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat vineri la workshop-ul cu membrii Comisiei Judeţene de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar, în Sala Multimedia a ISJ Satu Mare, ultimul workshop organizat în cadrul campaniei „Fără violenţă în şcoli!”- ediţia a VI-a.

 

El consideră foarte oportună desfăşurarea acestei campanii şi a transmis un mesaj organizatorilor:

 

„Felicitări pentru că luptaţi împotriva unui fenomen care este tot mai prezent în unităţile şcolare. Auzim în fiecare săptămână, din fericire mai puţin în judeţul Satu Mare, exemplul unui elev bătut în curtea şcolii sau în drum spre şcoală, al unor elevi care se bat în sălile de clasă.

 

Trebuie să conştientizăm că impactul negativ al violenţei în scoli se răsfrânge asupra tuturor participanţilor la actul de învăţare şi creează o atmosferă de insecuritate asupra tuturor. Şcoala, ca instituţie, are o responsabilitate socială care implică mult mai mult decât actul de a preda şi a învăţa. .

 

Prevenirea violenţei trebuie să fie principalul scop al acţiunilor  noastre, de aceea consider că este necesară colaborarea şi cooperarea între toţi actorii implicaţi în procesul educaţional în vederea combaterii violenţei. Pe lângă cadrele didactice, părinţi, elevi, este necesară încheierea de parteneriate şi colaborarea cu  autorităţile locale, jandarmeria, poliţia locală.

 

Problema securităţii elevilor a fost de multe ori dezbătută în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică şi cred că s-au făcut progrese, chiar dacă nu atât de multe cât ne-am dori. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, principala armă cu care pot să lupt împotriva violenţei în şcoli e să sprijin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională pentru ca în şcolile din judeţ să existe cât mai mulţi psihopedagogi”.

 

La întâlnirea de vineri au mai participat vicepreşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului Viorel Buda, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, inspectorul şcolar general Mariana Roman, inspector de prevenire al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Simona Săndulescu, directoarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare, Sânziana Cristea, numeroşi reprezentanţii ai unităţilor de învăţământ din judeţ.

1644 vizite
Distribuie pe