Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
După zece ani, la Satu Mare va avea loc Olimpiada Națională de Fizică
Veronica Hodas  - Miercuri, 27 Martie 2013

Orașul Satu Mare va fi, în perioada 30 martie - 5 aprilie gazda celei de-a 49-a ediții a Olimpiadei Naționale de Fizică 2013. Concursul organizat de Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul Consiliului Județean, Primăriei Satu Mare și Prefecturii Satu Mare este dedicat elevilor din clasele VI, VII, VII, IX, X, XI și XII. O astfel de olimpiadă s-a mai desfășurat în orașul nostru în anii 1989, 2003 și începând din 30 martie va avea loc ce-a de-a treia ediție.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri la Inspectoraul Școlar Județean Satu Mare, susținută de inspectorul general Mariana Roman, inspectorii școlari generali adjuncți Szasz Piroska și Viorel Solschi și purtătoarea de cuvând Mariana Brumboiu, a fost prezentat întreg programul concursului.

Pentru etapa națională a olimpiadei de fizică sunt alocate fiecărui județ un număr de locuri, în funcție de numărul de medalii acordate de Societatea Română de Fizică, elevilor care au reprezentat județul sau municipiul la ediția precedentă a etapei naționale a olimpiadei de fizică și rezultatele obținute la olimpiada internațională de fizică.

La acest eveniment vor participa 511 elevi din cele 41 de județe și București. Aceștia vor fi însoțiți de 50 de profesori. Elevii vor fi cazați în internatele liceelor sătmărene.

Din Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale vor face parte 51 de cadre didactice din învățământul universitar, preuniversitar și reprezentații Ministerului Educației Naționale. Președintele comisiei a fost desemnat dr. Iuliu Florea din Craiova.  

Participanții vor sosi la Satu Mare duminică. În aceeași zi, de la ora 17.00 va avea loc deschiderea festivă la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Luni, 1 aprilie, de la ora 9.00 se va da start concursului cu proba experimentală. Lecțiile de desfășurare vor avea loc la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, Colegiile „Ioan Slavici” și „Doamna Stanca”.

Marți, 2 aprilie, de la ora 9.00 va avea loc proba teoretică la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Tot marți va avea loc și afișarea rezultatelor la proba experimentală la ora 14.00, iar între orele 15-17 se vor depune eventualele contestații.

Miercuri, 3 aprilie, de la ora 14.00, se vor afișa rezultatele la proba teoretică. De la ora 18.00 elevii concurenți vor putea participa la un spectacol oferit de Filarmonica „Dinu Lipatti” și unul oferit de Muzeul de Istorie.

Joi, 4 aprilie, de la ora 9.00 se va desfășura proba de baraj pentru selecția lotului lărgit. Elevii care nu vor participa la această probă vor pleca în excursie în zonele turistice ale județului, iar de la ora 19.00 vor avea loc activități recreative.

Vineri, 5 aprilie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc festivitatea de premiere.

În cadrul aceleeași conferințe a fost prezentată și Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2013-2014. Conform calendarului, evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor, solicitată de părinți, în conformitate cu prevederile din Metodologie, se va face în perioada 2-19 aprilie. Pregătirea înscrierii în învățământul primar se va face începând de joi, 28 martie. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va face în 23 aprilie.

1677 vizite
Distribuie pe