Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Primarul adresează un cuvânt elevilor olimpici
Primăria Satu Mare  - Vineri, 29 Martie 2013

Municipiul Satu Mare are onoarea în acest an de a fi gazda fazei naţionale a Olimpiadei de Fizică, fază care se va desfăşura în perioada 31 martie – 5 aprilie.

 

La competiţie vor participa aproximativ 500 de elevi din ţară precum şi lotul de fizică al Republicii Moldova. Vor fi prezenti peste 100 de profesori de fizică atât din mediul preuniversitar cât şi universitar. Festivitatea de deschidere va avea loc duminică, 31 martie, începând cu ora 17, iar cea de închidere vineri, 5 aprilie la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Primarul municipiului Satu Mare alături de preşedintele comisiei învăţământ, activităţi ştiinţifice, cultură, culte din cadrul consiliului local şi totodată director al Colegiului Naţional Mihai Eminescu, profesor de fizică Pop Ioan s-au străduit ca acest eveniment, de mare importanţă pentru municipiul nostru să fie organizat la nivelul la care se impune.

,,Împreună cu întreaga conducere a Primăriei şi cu consilierii locali sunt alături de Inspectoratul Şcolar şi de toţi profesorii implicaţi în organizarea evenimentului pentru ca toţi oaspeţii, profesori şi elevi, să rămână cu amintiri plăcute din Satu Mare, elevilor sătmăreni le strâng pumnii să se prezinte la cote maxime astfel încât, la final de eveniment, toată lumea să rămână plăcut impresionată că a participat la asemenea competiţie şi că a vizitat oraşul Satu Mare.”  a declarat primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica

Cuvântul Primarului municipiului Satu Mare adresat oaspeţilor:

,,Dragi elevi,

Bine aţi venit în Satu Mare, oraşul care are cinstea de a găzdui pentru a treia oară Olimpiada Naţională de Fizică aflată la cea de-a 49-a ediţie. Cu această ocazie tinerii fizicieni alături de cadrele didactice au posibilitatea de a reconfirma valoarile ştiinţifice şi metodice.

Fiecare dintre dumneavoastră s-a angajat într-o competiţie cu sine însuşi depăşind frontierele obişnuite ale efortului, ale originalităţii şi creativităţii. Întregul învăţământ sătmărean, comunitatea noastră, dar mai ales profesorii de fizică, şcolile în care se va desfăşura olimpiada se străduiesc ca acest eveniment de rezonanţă pentru municipiul nostru să se desfăşoare la cote de maximă exigenţă.

Vă urez succes, să profitaţi din plin de oportunităţile oferite cu ocazia olimpiadei, în oraşul aşezat de o parte şi de alta a Someşului. Nu renunţaţi niciodată la visele voastre, să credeţi şi să luptaţi pentru împlinirea motto-ului olimpic: “Citius, altius, fortius!”, “Mai rapid, mai sus, mai puternic!”

Primar al municipiului Satu Mare

Dr. Coica Costel Dorel

1424 vizite
Distribuie pe