Locale Altele
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Mie, 24 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii vor avea o zi de prevenire a consumului de droguri
Centrul de Prevenire Antidrog  - Miercuri, 3 Aprilie 2013

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare, şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare organizează în data de 4 aprilie, în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, o zi de prevenire a consumului de droguri, adresată elevilor cu vârste între 10-18 ani (ciclurile gimnazial şi liceal).

 

Ziua de prevenire a consumului de droguri presupune desfăşurarea următoarelor acţiuni:

1.        - Desfăşurarea unui marş de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu riscurile şi consecinţele consumului de droguri, cu sloganul ”În faţa drogurilor nu suntem diferiţi” – ora 11.30 cu pornire din faţa Catedralei Romano-Catolice

2.      
 - 
Organizarea unui flash-mob – ora 12.00

3.     
  -
Realizarea a 4 competiţii sportiv-distractive – ora 12.30

4.       
-Concurs de desene pe pânză cu mesaj antidrog – ora 12.30

 

Ultimele trei activitati, se vor desfăşura în pasajul Corneliu Coposu, iar în caz de vreme nefavorabilă, în incinta Sălii de sport a Şcolii Gimnaziale ”Grigore Moisil”Satu Mare.

 

Participanţii sunt elevi cu vârste între 10-18 ani, care vor purta tricouri albe şi măşti, mesajul fiind atât de nondiscriminare şi nonetichetare a persoanelor consumatoare de droguri, cât şi de conştientizare a riscurilor şi virulenţei de propagare a fenomenului de consum de droguri în rândul adolescenţilor şi tinerilor.

 

În cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun” specialiştii C.P.E.C.A Satu Mare desfăşoară activităţi multiple de informare şi conştientizare a elevilor cu privire la riscurile consumului de droguri în următoarele unităţi şcolare: Liceul Tehnologic „I.C. Andron” Negreşti-Oaş, Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petofi”, Colegiul Tehnologic „Elisa Zamfirescu”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Colegiul Economic „G. Dragos”, Şcoala Gimnazială nr. 1 Negreşti-Oaş.

 

De asemenea, în data de 30 martie 2013 voluntarii antidrog au desfăşurat o acţiune de tip „safe night” într-un club din municipiul Satu Mare foarte frecventat de tineri, în scopul conştientizării acestora cu privire la consumul de droguri. Voluntarii au distribuit materiale informative şi au discutat cu tinerii prezenţi în club despre riscurile consumului de droguri. Tinerii au putut viziona spoturi antidrog, proiectate pe televizoarele din club. 

2596 vizite
Distribuie pe