Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Doba s-au plantat 1.200 de puieți de stejar
Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare  - Joi, 18 Aprilie 2013

Cu ocazia Lunii Pădurii unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice,  astăzi începând cu orele 9 la Depozitul  ecologic Doba a avut loc plantarea unui număr de 1200 pui de stejar pedunculat. În urma plantării în jurul gropii se va realiza o perdea vegetală de protecție.

 


Au participat un grup de aproximativ 100 de persoane format din elevi și cadre didactice de la Școala gimanzială Doba, Școala gimnazială dr.Vasile Lucaciu, Școala gimnazială nr.10 și Colegiul Tehnic Eliza Zamfirescu, un grup de funcționari de la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, Primăria Doba și angajații Depozitului ecologic Doba.

 


Această acțiune a avut un dublu impact, pe de o parte elevii au vizitat Depozitul  ecologic Doba ocazie cu care domnul Ardelean Claudiu și Dna Bekessy Elisabeta au prezentat importanța depozitului  ecologic  și a colectării selective a deșeurilor  și pe de altă parte au participat efectiv la lucrări de plantare .


Din partea Direcției Silvice specialiștii au prezentat modul în care se fac plantările și efectiv au asistat la acțiunile de planatre. Acțiunea va fi continuată mâine la ora 12 de către Consiliul Județean  pe drumul Lazuri- Noroieni.


Această acțiune de plantare se înscrie în cadrul campaniei de împădurire inițiate de APM Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare pentru comunele implicate în proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”.

1118 vizite
Distribuie pe