Locale Altele
Miercuri, 18 Mai 2022
Mie, 18 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dan Bitman şi Horea Brenciu vor preda la Şcoala de Arte Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 23 Ianuarie 2014

Managerul Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, și directorul Florin Pop, în prezența directorului de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Claudiu Sulea, au prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul activității acestei instituţii pe anul 2013.

Din prezentarea lor a reieşit că numărul cursanților a crescut în anul 2013 la  664, cu 50 mai mulţi ca în anul anterior. 

De asemenea, în anul 2013 s-au organizat nu mai puţin de 65  evenimente culturale, între care se numără concursul național de dans sportiv „Cupa Sătmarului” – ediția a III-a, festivalul concurs de chitară clasică „Samus GuitArt – ediția a III-a, festival-concurs regional de muzică pop-rock „Muzica Inimii Mele” - ediția a IV-a, Caravana Culturii (spectacole în șase localități) și acțiuni culturale organizate în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici,  şcoli de arte din țară, Lions Club Someș.

Mircea Deac a prezentat acțiunile noi propuse pentru anul 2014: workshop al profesorilor și cursanților de sintetizator – ediția I, simpozionul profesorilor și specialiștilor de canto, festival – concurs internațional de artă fotografică în parteneriat cu Asociația Fotografilor Sătmăreni „Prisma”.

O altă acțiune propusă este Academia de Vară – Masterclass pentru tinerii talentați în domeniul muzicii pop – rock. Din aceasta vor face parte elevii cu rezultate bune, pe care conducerea școlii dorește să-i promoveze la diverse posturi naţionale de televiziune și să-i înscrie la toate concursurile de profil. De asemenea, cei din conducere au precizat că vor aduce soliști renumiți precum Dan Bitman, Horea Brenciu sau Horea Moculescu pentru a preda lecții de canto la Satu Mare.

Investițiile propuse pe anul 2014 sunt: achiziția unui videoproiector + accesorii, aparatură digitală și accesorii pentru clasa foto-design, instalații de sunet și accesorii pentru cursurile și spectacolele de canto, muzică pop-rock, populară și instrumente muzicale – piane electrice, chitare clasice, chitară semi-acustică, stație bas, stație chitară.

2247 vizite
Distribuie pe