Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Profesorii sătmăreni îşi primesc salariile majorate şi banii de navetă
Florin Răchitan  - Vineri, 14 Martie 2014

Primarul Dorel Coica şi viceprimarul Radu Roca au anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că începând cu data de 21 martie, toate cadrele didactice din Satu Mare care şi-au câştigat în instanţă drepturile salariale majorate cu 50% (blocate la vremea respectivă de Guvernul Boc) vor primi prima tranşă de bani corespunzătoare restanţelor pe anul 2013.

În această etapă, Primăria Satu Mare va asigura de la bugetul local peste 15 milioane de lei pentru plata acestor salarii restante, dar în cursul anului se vor mai plăti alte trei tranşe, astfel că profesorii îşi vor primi toate drepturile salariale asigurate prin lege.

Prezent la conferinţa de presă, directorul Şcolii generale „Vasile Lucaciu”, Csintalan Csaba, le-a mulţumit edililor, în numele colegilor săi, declarând că a făcut demersuri în acest sens în ultimii şase ani, însă fără succes până acum.

De asemenea, cadrelor didactice şi auxiliare care îşi desfăşoară activitatea în unităţile şcolare din municipiul Satu Mare, dar au domiciliul în alte localităţi, li se vor deconta toate cheltuielile de navetă de la începutul anului până în prezent, iar decontările vor continua pe tot parcursul acestui an.

În aceeaşi conferinţă de presă, viceprimarul Radu Roca a anunţat şi achiziţionarea a 60 de calculatoare ce vor fi utilizate de participanţii la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei, organizată în acest an la Satu Mare. După olimpiadă, calculatoarele vor fi împărţite şcolilor sătmărene, în funcţie de necesităţi.

1323 vizite
Distribuie pe