Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Elevii de la IB Schule Stuttgart în vizită la Liceul Teoretic German
Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”  - Miercuri, 19 Martie 2014

Un grup de elevi de la IB Schule Stuttgart au venit în aceste zile, în vizită la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”. Vizita face parte din cadrul proiectului „Educație Incluzivă”, proiect finanțat  de fundația EVZ(Errinerung, Verantwortung und Zukunft) prin programul EUROPEANS FOR PEACE .

Este a doua vizită din cadrul proiectului, prima fiind realizată în luna noiembrie a anului trecut de grupul de elevi de la LTG Satu Mare în Stuttgart.

În cadrul vizitei din Satu Mare s-au desfăşurat o serie de activităţi complexe dintre care amintim: workshopuri tematice de sensibilizare cu tema proiectului, vizita tematică a orașului „Satu Mare în perioada comunismului”, activităţi în care elevii au fost învăţaţi cum se realizează o expoziţie, afişe şi cum se realizează o prezentare a activităţilor desfăşurate.

De asemenea, s-a vizitat Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap de la Cighid precum şi vizitarea tematică a oraşului Oradea. Premergător acestor activităţi au fost realizate workshopuri de pregatire tematică. S-a vizitat şi „Casa Perla” din Homorod, un centru de reabilitare apartinând Organizaţiei Caritas pentru tinerii cu handicap şi s-a realizat o rundă de discuţii cu mama unei persoane cu tulburare de vedere.  

Coordonatorii proiectului din partea Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” sunt profesorii Dobos Angéla şi Romaniuc Ivana Iohana.

Finalitatea proiectului va consta într-o expoziţie de fotografii pe tema proiectului, care va avea deschiderea în luna mai..

1001 vizite
Distribuie pe