Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rezultatele concursului internaţional de educaţie ecologică
APM Satu Mare  - Joi, 5 Iunie 2014

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, intr-o locatie inedita - Zona de agrement Iojib – joi s-a desfăşurat etapa internationala a concursului din cadrul programului international de educatie ecologica "Viata pentru mediu, viata pentru om".

Au participat echipajele castigatoare ale etapelor judetene care s-au desfasurat in luna decembrie 2013 in judetele: Satu Mare, Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures si Szabolcs-Szatmar-Bereg - Ungaria.

In deschiderea concursului au luat cuvantul Elisabeta Bekessy – director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, subprefectul Altfatter Tamas si Riedl Rudolf - vicepresedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare.

Toti vorbitorii au laudat initiativa derularii acestui program de educatie ecologica si au urat succes tuturor participantilor. Au fost prezenti alaturi de echipajele coordonate de cadrele didactice si reprezentanti ai APM Maramures si APM Cluj.

Juriul format din Sorin Parcalabu - CCR Logistic Sistems Romania, Man Ioan - Societatea Ornitologica Romana, sucursala Satu Mare, si Sasaran Mariana - inspector ISJ Satu Mare, au evaluat prezentarile si machetele realizate de cele 23 de echipaje participante

Clasamentul final a fost:

Gimnaziu:

1. Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" - Turt

2. Scoala Gimnaziala Vaida Voevod  - Cluj Napoca

3. Scoala Gimnaziala Botiza – Maramures.

Liceu:

1. Liceul reformat Satu Mare

2. Liceul Teoretic "Aurel Lazar" Oradea

3. Liceul "Kossuth Lajos" Nyiregyhaza – Ungaria.

Avand in vedere ca Programul a avut si o componenta practica, ce a constat în colectarea de deseuri reciclabile (hartie, plastic, DEEE), in urma centralizarii s-au colectat aproximativ 40 de tone deseuri, din care 10 tone au fost DEEE.

Unitatea de invatamant care a colectat cea mai mare cantitate de deseuri a fost Scoala Gimnaziala "Ion Creanga" Satu Mare, cu 13.810 kg deseuri, din care 4.000 kg DEEE-uri.

Ocupantii primelor trei locuri si echipajul de la unitatea de invatamant care a colectat cea mai mare cantitate de deseuri vor beneficia in perioada 28 iulie - 2 august de o saptamana de relaxare in tabara ecologica de la Tarna Mare, obiectiv realizat din fonduri europene.

2057 vizite
Distribuie pe