Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 16.000 de elevi au primit rechizite gratuite
Veronica Hodas  - Marti, 30 Septembrie 2014

Inspectorul școlar general, Claudiu Mondici, a susținut luni, la sediul ISJ Satu Mare o conferință de presă în care a vorbit despre rechizitele gratuite de care au beneficiat elevii din județ și despre încălzirea în școli.

Elevii care au beneficiat de rechizitele gratuite sunt aceia a căror părinți au venitul mediu net lunar pe membru de familie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. În județul Satu Mare au beneficiat de acest program „Rechizite Gratuite” 16.251 de elevi. 

Conform inspectorului general, pentru județul nostru a fost alocată suma de 385 mii lei estimată pentru 16.500 pachete.

Așadar rechizitele au ajuns în 94 de unități de învățământ, pentru clasa pregătitoare au fost alocate 1.817 rechizite, 2.504 pentru elevii de clasa I, 4.957 pentru elevii din clasele II-IV, 4.887 pentru elevii din clasele V-VII și 2.086 pentru elevii din clasa a VIII-a.

De asemenea, școlile din județ sunt pregătite de iarnă. Cinci unități de învățământ au încălzire cu centrale termice GPL, 122 cu centrale termice cu gaz metan, 98 cu centrale pe lemne, lemnele au fost achiziționate de primării, o școală este încălzită prin centrală pe motorină, șase – conductoare pe gaz, 77 prin sobă de teracotă.

Tot în cadrul conferinței Claudiu Mondici a dat citire metodologiei cadrului de organizare și funcționare a consiilor de administrație din unitățile de învățământ.

950 vizite
Distribuie pe