Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Competiție sportiv-turistică „Prietenii Naturii” în Grădina Romei
Colegiul Național „Ioan Slavici”  - Vineri, 10 Octombrie 2014

Interesul și dragostea pentru natură sunt la majoritatea copiilor instinctive plus, comportamentele și convingerile formate copiilor la o vârstă cât mai fragedă sunt cele care se păstrează cel mai bine toată viața.

Formarea conștiinței și conduitei ecologice devine o cerință deosebit de importantă pentru orice demers educativ, atât școlar, cât și extrașcolar și prin orice tip de educație, fie ea formală, informală sau nonformală.

În acest context, Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare, APM Satu Mare, ISJ Satu Mare, Asociația Județeană „Sportul pentru toți ” Satu Mare demarează în luna octombrie 2014 proiectul educațional „Prietenii naturii”.

Proiectul urmărește sporirea interesului elevilor pentru aprofundarea și aplicarea cunoștințelor în teren, dezvoltarea spiritului competitiv și de echipă și a spiritului umanitar, promovarea atitudinii ecologice față de mediu, asigurând totodată și oportunități de comunicare și cooperare în grup, schimb de experiență între elevi.

Sâmbătă, 11 octombrie, începând cu ora 11.00, în Grădina Romei se va desfășura competiția sportiv-turistică pentru gimnaziu „Prietenii Naturii” din cadrul proiectului sus amintit, competiție la care și-au manifestat dorința de participare 15 echipaje (formate din șase elevi) de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, Școala Gimnazială „Grigore Moisil”.

Competiția sportiv-turistică „Prietenii Naturii” constă în parcurgerea contra timp a unui traseu prestabilit de 1,5km și identificarea unor arbori de pe raza Grădinei Romei precul și un test fulger privind protecția naturii. În final toți participanții vor primi diplome, iar câștigătorii vor primi și medalii.

Programul zilei de sâmbătă:

-         ora 10.30 – întâlnirea echipajelor în locația de Start-Sosire, colina din Grădina Romei

-         ora 10.45 - ședința tehnică

-         ora 11.00 – startul primei echipe

-         ora 12.30- 13.00 – afișarea rezultatelor și festivitatea de premiere.

999 vizite
Distribuie pe