Locale Altele
Marti, 16 August 2022
Marti, 16 Aug 2022
Ziua Internațională a Toleranței la Colegiul „Doamna Stanca”
Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare  - Vineri, 14 Noiembrie 2014

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 16 noiembrie ca fiind „Ziua Internaţională a Toleranţei”.

Pentru a marca importanţa acestei zile pentru societatea contemporană,  la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Satu Mare a avut loc joi, 13 noiembrie, o dezbatere cu tema „Toleranţă şi convieţuire”. 

Cu acest prilej elevii claselor  a IX-a A, C, F,  de la profiluri şi specializări diferite,  au realizat proiecte la care au lucrat în echipe şi pe care le-au prezentat colegilor.

Materialele elaborate au evidenţiat importanţa toleranţei în ceea ce priveşte  crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea personalităţii umane şi a unei societăţi deschise şi democratice.

De asemenea, s-au prezentat informaţii despre prejudecăţi şi discrimare, ca elemente negative care se regăsesc în societăţile contemporane, iar un loc aparte i-a revenit prezentării drepturilor omului în general, ale copilului, în special.

Toate aceste materiale au constituit baza unor discuţii şi argumentări pentru nevoia de toleranţă, multiculturalitate, diversitate, respect şi acceptare de sine şi a celorlalţi. Toleranţa a fost înţeleasă ca o  „armonie în diferenţe”.

La această activitate au participat, ca invitaţi, director al Colegiului Național ”Doamna Stanca”, prof. Anna-Maria Marușca, director adjunct  , prof. Cristina Gherman, profesoara Gabriela Silaghi și profesor Sorin Ursei.

Activitatea a fost organizată şi coordonată de profesorul de ştiinţe socio-umane din cadrul colegiului,  profesor dr. Adrian Havrincea.

1283 vizite
Distribuie pe