Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Examen de competențe lingvistice pentru limba germană
la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”  - Luni, 8 Decembrie 2014

La Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” se desfășoară, în perioada 2-9 decembrie, examenul de competențe lingvistice pentru limba germană, Deutsches Sprachdiplom.

Examenul organizat la Liceul Teoretic German corespunde nivelurilor de referință B2/C1 din Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (pentru comparare A1 – nivel elementar, C2 – cunoștințe comparabile cu nivelul de limbă maternă) și atestă faptul că elevul dispune de cunoștințe de limbă germană necesare pentru a putea urma studii universitare în Germania.

Sunt testate cele patru deprinderi: înțelegerea mesajului scris, înțelegerea mesajului ascultat, producerea mesajului scris în prima zi a examenului, respectiv producerea mesajului oral în zilele următoare. Testele se corectează în Germania, cu excepția ultimei probe (producerea mesajului oral), ce este evaluată de o comisie de cadre didactice locale și pentru care elevii pregătesc din timp un proiect sub forma unei lucrări scrise însoțite de un material de prezentare (în general un PowerPoint sau un panou cu informații).

Coordonatorul examenelor de competență este profesorul Dietrich Arens. La acest examen s-au prezentat elevi și din județul Maramureș, respectiv din Baia Mare și Vișeu.

Acest examen se organizează pe plan mondial, în anul 2012 participând aproximativ 56.500 elevi la probele DSD.

 

1232 vizite
Distribuie pe