Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Târg de Crăciun la Colegiul Național „Doamna Stanca”
Veronica Hodas  - Joi, 18 Decembrie 2014

Colegiul Național „Doamna Stanca” a îmbrăcat joi, haine de sărbătoare. Atât elevii, cât și cadrele didactice au organizat împreună Târgul de Crăciun care s-a desfășurat sub genericul „Crăciunul acasă”.


Startul evenimentului s-a dat în curtea liceului, unde s-a aprins o lumânare, iar elevii au cântat colindul „Deschide ușa creștine”, după care au dat năvala pe holurile celor două etaje ale liceului acolo unde au fost expuse standuri cu bunătăți.


„Este o zi deosebită aici acasă în Colegiul Național „Doamna Stanca”. Sărbătorim Crăciunul acasă în Stanca cu activități deosebite, cu implicare extraordinară a elevilor și colegilor noștri și suntem foarte fericiți anticipând Sfânta Sărbătoare a Crăciunului. Activitatea se dereluează cu standuri realizate de către elevii noștri în parteneriat cu colegii profesori. Pe cele două etaje ale colegiului, la etajul 1 sărbătorim Crăciunul tradițional cu bucate românești începând de la platourile tradiționale până la sarmale, cozonaci, prăjituri de casă, la etajul 2 se serbătorește Crăciunul internațional. Catedrele de limbi străine ale Colegiului au pregătit niște activități deosebite. Adresăm un gând bun de binecuvântare tuturor, Crăciun Fericit și Binecuvântat, un an nou plin de succes, pace și împliniri.”, a declarat directorul Colegiului Național „Doamna Stanca”, Anna-Maria Marușca.


Menționăm faptul că evenimentul a fost organizat de elevii care fac parte din clubul „Impact-Noua Generație”, iar proiectul dedicat Crăciunului s-a concretizat datorită directorului școlii și a celor 28 de profesori, a elevilor și a părinților care s-au implicat în organizare.


Clubul Impact din Colegiul Național „Doamna Stanca” a fost înființat în luna noiembrie în cadrul proiectului „Impact-model de educație pentru cetățenie activă și implicare comunitară în rândul copiilor și tinerilor”. Acest proiect aparține Fundației Noi Orizonturi și este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.


Modelul educațional impact constă într-o rețea de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT activă la nivel național și internațional. Modelul a fost dezvoltat în România de către Fundația Noi Orizonturi și este recunoscut de experți mondiali ca model de bună practică. Modelul a fost preluat la nivel internațional în școli, ong-uri sau biserici în șapte țări din lume.


Mișcarea de tineri Impact este bazată pe modelul educațional Impact, un model de schimbare socială care ne arată o altă față a societății în care trăim – o societate implicată, activă, de succes, în care copiii și tinerii identifică probleme reale din comunitate și găsesc, prin proiecte de serviciu în folosul comunității, soluții creative pentru rezolvarea lor.  


Ca parte din această mișcare, elevii învață să aibă o atitudine orientată spre rezolvarea problemelor, să lucreze în echipă, să aibă mai multă încredere în sine, stabilindu-și un sistem de valori. Ei devin astfel cetățeni activi și își dezvoltă abilități de viață care ajută să intre cu succes pe piața muncii.


Colegiul Național „Doamna Stanca” este partener în susținerea modelului de educație IMPACT. Clubul înființat este alcătuit din 25 de elevi din clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a. Coordonarea activităților realizate conform modelului educațional este realizată de trei profesori-lideri, Nicoleta Dragomir, Cristina Gherman și Mihai Dana.

1606 vizite
Distribuie pe