Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
35 de profesori pensionari vor munci în continuare
Leontina Volosciuc  - Joi, 19 Februarie 2009

Cererile a 35 de profesori aflaţi în prag de pensionare, cu privire la continuarea muncii la catedră, au fost aprobate de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare.

În judeţ au fost înregistrate 57 de astfel de solicitări din partea cadrelor didactice care urmează să iasă în pensie. Iniţial, Consiliul de Administratie a aprobat doar 29 de cereri, restul de 28 fiind respinse.

Ulterior au fost depuse 16 contestaţii, dintre care au fost rezolvate 6, iar 10 au fost considerate nefondate, astfel că în total numărul dosarelor aprobate este de 35.

Aceştia se adaugă celor 149 de profesori pensionari care mai predau în judeţ.

Inspectorul şcolar general-adjunct, Vlaicu Popescu, a precizat că s-au aprobat doar cererile de menţinere a funcţiei didactice a celor care întrunesc vârsta de pensionare, doar în acele unităţi de învăţământ unde există deficit de cadre.

Cei mai mulţi profesori pensionari predau materii precum limbi străine, limba română, fizică şi chimie, catedre unde au fost menţinute majoritatea cadrelor care şi-au depus cererile pentru a rămâne în sistemul de învăţământ.

Tags: profesori  pensionari  munca  
1813 vizite
Distribuie pe