Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se încheie proiectul „Tradiția învățării prin joc”
Asociația Părinți pentru Copii Satu Mare  - Joi, 11 Iunie 2015

Asociația Părinți pentru Copii din Satu Mare în parteneriat cu Grădinița „Dumbrava Minunată” din Satu Mare, Asociația Adsonatum Satu Mare, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului Rural și Agroturismului „În Văile și Munții Transcapatiei” din Ukraina, Instituția de Educație Preșcolară din Vari, Berehove Ukraina, organizează vineri, 12 iunie, începând cu ora 13.00, la sediul grădiniței „Dumbrava Minunată” conferința finală de evaluare a proiectului „Tradiția învățării prin joc”, finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013 (www.huskroua-cbc.net),  completat de co-finanțarea națională a statelor membre participante în program, Ungaria și România.

Proiectul a fost implementat in perioada 01.01 20014 -30.06 2015.

Bugetul total al proiectului a fost de 88.460,96  EUR, aportul propriu al organizaţiilor partenere fiind de 6840 EUR.

Proiectul a urmarit promovarea  cooperarii transfrontaliere , în scopul de a dezvolta sistemul de învățământ  in România și Ucraina pe baza unei identități culturale și tradiționale comune care stau la baza  acestui  parteneriat.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

- Instruirea  unui  grup de 16 educatoare și învățători din România și Ucraina in vedeerea aplicarii  metodologiei inovatoare de invatare , Mind Lab

- Formarea a 6 formatori pentru metodologia de invatare „Mindlab” din România și din Ucraina,  care vor putea pregati in viitor  cadrele didactice  ce vor dori sa aplice in educatie aceasta metoda.

-  Stimularea dezvoltarii  capacitatii de gandire precum si a abilitatilor emotionale si sociale necesare vietii, pornind de la jocuri de strategie.- pentru aproximativ 500 de  copii - maghiari , români , ucraineni și romi , bazate pe noua metodologie Mind Lab.

- Conștientizarea  influenței culturii și a diferitelor tradiții specifice zonei transfrontaliere in evoluția jucăriei,  a jocurilor  și conceptelor educaționale.

- Dezvoltarea  capacitatatii  de toleranta si cooperare  pentru aproximativ 80 de copii prescolari din 4  gardinite din Ucraina și România  cu diverse limbi de predare : maghiară , română , ucraineană și romi in cadrul unor activitati comune.

- Asigurarea condițiilor pentru a comunica metoda de învățământ inovatoare Mind Lab pentru alte instituții preșcolare și de școală primară din regiunea țintă al proiectului

În cadrul proiectului au fost  derulate următoarele activităţi majore:

- „Traning” - Formarea cadrelor didactice preșcolare din cele două țări pentru a utiliza metoda Mind Lab.

 -„Laboratorul jucariilor inteligente”- Dotarea gradinitelor si scolilor implicate  in proiect cu seturi de materiale didactice  bazate pe concepte de dezvoltare a  rationamentelor si inteligentei socio emotionale.

-„ Smart Kids” - Desfășurarea cursurilor de predare pentru copii, bazate pe metoda Mind Lab în instituțiile partenere - 4 grădinițe și o școală primară.

-„ Comorile copilariei” - Expoziție cu jucării din trecut și prezent.

-„ Orice copil e un Gepetto”- Competiie pentru creatie de jucarii , destinata prescolarilor si elevilor din ciclul primar.

-Simpozion international’ Gradinita de copii- inovatie didactica si evolutie institutionala”

-„Jucarii pe roti, s’ajunga la toti:”- Organizarea si amenajarea expozitiei itinerante cu jucarii  si  materiale didactice  in locuri diferite din Romania si Ucraina.

-   „Olimpiada Mind Lab”- Competitie organizata pentru copiii din Romania si Ukraina care au practicat metoda de invatare  bazata pe jocuri de strategie si jocuri demonstrative pentru copiii neinitiati.

 Cele mai semnificative rezultate;

- 30 de educatoare si invatatori pentru ciclul primar au dobandit  competente  pentru utilizarea metologiei de predare „ MindLab”

-Peste 500 de copii prescolari si  scolari au beneficiat de cursuri optionale pentru dezvoltarea  competentelor cognitive si socio emotionale  pe baza metodei MindLab

-A fost achizitionata o licenta de predare pe baza metodologiei MindLab de care au beneficiat  toti partenerii proiectului.

- Au fost achizitionate  4 seturi  de jocuri, accesorii si metodologiile aferente pentru cursurile -MindLab din gradinite si 1 set de jocuri accesorii si metodologii pentru scolarii din ciclul primar

-Au fost amenajate 4 laboratoare de predare MindLab

-Au fost realizate 5 expozitii de jucarii in localitai din Romania si Ucraina s.a.

 

1451 vizite
Distribuie pe