Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Back to school!
Florin Răchitan  - Luni, 14 Septembrie 2015

Gata, vacanţa s-a terminat şi chiar dacă majoritatea elevilor s-au trezit azi dimineaţa cu figura pe care o face fetiţa din imagine, cu toţii trebuie să înfrunte cruda realitate ;)) Un număr de 54.600 elevi şi preşcolari au început luni noul an şcolar în judeţul Satu Mare, la toate instituţiile de învăţământ preuniversitar.

Dimineaţa a fost forfotă mare în zona şcolilor, iar noi am participat la festivităţile de deschidere a noului an şcolar la două dintre liceele de elită ale municipiului Satu Mare.

La Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, directorul Ioan Cuceu îi îndemna pe diriginţi, în stilul său inconfundabil, să facă puţină ordine în rândul elevilor, pentru a asculta în linişte imnul naţional: „Transmiteţi-le celor din spate să termine cu poveştile, că vor avea timp destul 177 de zile să tot stea la poveşti”!  J))))

Ca de obicei la asemenea ocazii, la festivitate au fost prezente oficialităţi care au absolvit cândva liceul respectiv. Prefectura Satu Mare a fost reprezentată de Ramona Antonescu, iar Poliţia Satu Mare de agent şef adjunct Marcela Bara Astaloş.

Oficialităţi mai multe şi mai „grele” au fost prezente la festivitatea de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

În discursul său, acesta şi-a cerut scuze pentru deranjul pe care îl vor mai provoca pentru puţin timp lucrările de reabilitare a clădirii liceului, dar a subliniat faptul că tocmai aceste lucrări sunt dovada cea mai evidentă a atenţiei acordate de autorităţi instituţiilor de învăţământ din judeţul Satu Mare.


Prefectul Eugeniu Avram a ales să „deschidă” anul şcolar la Colegiul „Iuliu Maniu” din Carei, unde le-a transmis elevilor şi cadrelor didactice mesajul de mai jos:

Mesajul prefectului dr. Eugeniu Avram cu ocazia deschiderii noului an şcolar, la Colegiul "Iuliu Maniu" din municipiul Carei.

Posted by Instituţia Prefectului Satu Mare on Sunday, September 13, 2015


1775 vizite
Distribuie pe