Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trasee turistice pentru elevii din şcolile judeţului Satu Mare
Centrul de Informare Turistică Satu Mare  - Marti, 6 Octombrie 2015

Consiliul Judeţean Satu Mare, prin Centrul de Informare Turistică, au creat două trasee turistice (SUD şi NORD) care se adresează tuturor elevilor din şcolile din judeţul Satu Mare şi nu numai.

Am creat aceste trasee turistice pentru ca fiecare elev să aibă posibilitatea de a cunoaşte frumuseţile şi locurile pitoreşti din judeţul Satu Mare

Fiecare traseu durează o zi, iar costul per elev este de 25 de lei,în care este inclus transportul din municipiul Satu Mare cu un autocar de 54 de locuri.

Circuitul din partea de SUD a judeţului începe cu Cetatea Ardud, continuă cu Biserica din Acâş, Tăşnadul cu băile termale, după care se merge la locul de naştere al celui mai valoros reprezentant al artei poetice maghiare moderne, Ady Endre.

Traseul continuă cu vizitarea Monumentului Ostaşului Român din Carei. Odata ajunşi în Carei se mai vizitează şi Castelul Karolyi, apoi Cripta Familiei Karolyi din Căpleni. Acest traseu se termină cu Monumentul lui Mihai Viteazu din Moftinu Mic.

Circuitul din partea de NORD a judeţului începe la Cetatea din Medieşu Aurit, unde vom mai putea vedea şi Cuptoarele Dacice. Se continuă cu Casa Memorială dr. Vasile Lucaciu din Apa. După vizitarea casei vom merge la Vama, la casa olarului Istvanfi Geza, pe urmă vom ajunge în capitala Ţării Oaşului – Negreşti Oaş – unde vom vizita Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului şi Muzeul Orăşenesc.

Circuitul continuă cu Mănăstirea de la Bixad, cu o vechime de peste 300 de ani , iar traseul se va termina în Călineşti-Oaş, unde vom vedea lacul artificial.

Pentru informaţii suplimentare:

Tel: 0261-710612 - Centrul de Informare Turistică Satu Mare
Mobil: 0752-227.122
E-mail: turism@judetulsatumare.info

10849 vizite
Distribuie pe