Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campanie „Vreau permis de biciclist”, la școala „Avram Iancu”
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 23 Martie 2016

Șase grădiniţe şi trei şcoli gimnaziale s-au înscris în campania adresată viitorilor biciclişti ,, Vreau permis de biciclist!” iniţiată şi susţinută de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Fundaţia Maria şi Radio Transilvania Satu Mare.

Primele activităţi din cadrul campaniei s-au desfăşurat marţi, 22 martie 2016, împreună cu elevii Şcolii Gimnaziale Avram Iancu din Satu Mare.

În cadrul întâlnirilor organizate cu elevii claselor a I-a şi a II-a au fost discutate aspecte legate de un stil de viaţă sănătos, din care mişcarea fizică trebuie să fie o componentă de bază în viaţa copiilor şi adulţilor, precum şi despre beneficiile mersului cu bicicleta, rolele sau trotineta.

În continuarea acestui subiect susţinut de Otilia Matioc, reprezentanta Radio Transilvaniei şi a Fundaţiei Maria, au fost abordate principalele reguli de circulaţie pe care micii biciclişti trebuie să le cunoască.           

Despre cum trebuie să fie echipată o bicicletă, dar şi posesorul acesteia, unde pot exersa copiii mersul cu bicicleta până când vor avea vârsta legală de 14 ani pentru  a ieşi pe drumul public, care sunt greşelile pe care adulţii le fac în calitate de biciclişti şi cum ar putea aceştia să se protejeze mai bine, au aflat copiii de la reprezentanta Poliţiei, inspector principal Hrihorişan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Cei 143 de copii prezenţi sub îndrumarea învăţătoarelor: Racolţa Doina, Florea Gabriela, Fischer Elisabeta, Calai Adriana, Sabău Margareta şi Ilc Iuliana, au participat activ la aceste acţiuni, acestea fiind prima etapă a campaniei.

În etapa următoare copiii vor susţine la clasă un test de verificare a cunoştinţelor dobândite, test ce le poate valida obţinerea ,,permisului de biciclist”, un document cu valoare simbolică care va atesta buna lor pregătire teoretică în domeniul circulaţiei.

Cei mai buni dintre cei buni vor participa la etapa finala, un  concurs practic de biciclete ce va avea loc în 21 aprilie pentru şcolari, respectiv 22 aprilie pentru preşcolari.

Tags: politie  campanie  permis  bicicleta  
1832 vizite
Distribuie pe