Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Județul Satu Mare, gazda mai multor olimpiade naționale
Veronica Hodas  - Vineri, 15 Aprilie 2016

Inspectorul școlar general Călin Durla a susținut vineri o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat bogata agendă a activităților care se vor desfășura în perioada următoare în județul nostru.

În județ se vor desfășura câteva concursuri și olimpiade de nivel național și interjudețean.

Un concurs important a avut loc în perioada 8-9 aprilie, este vorba de etapa 31 a concursului interjudețean de matematică și informatică „Grigore Moisil”. La acest concurs au participat elevi din șapte județe din Ardeal și a fost o „adevărată olimpiadă de matematică și informatică a Ardealului, fiind un concurs cu tradiție bogată”.  

Evenimentul se desfășoară în fiecare an în alt județ, iar anul acesta gazdă a fost Satu Mare de unde oaspeții au plecat mulțumiți atât de modul de organizare, cât și de condițiile care le-au fost oferite.

Astăzi va avea loc deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale Corale care se va desfășura pe două secțiuni, secțiunea Licee de Artă și secțiune învățământ de masă. Festivitatea de deschidere are loc la ora 17.00 la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, iar startul probelor se va da sâmbătă. Concurenții de la secțiunea Licee de Artă vor concura la Filarmonică, iar cei din învățământul de masă la Casa de Cultură a Sindicatelor. Ora de începere este 10.00, iar sătmărenii sunt invitați să fie spectatori.

Tot în cursul zilei de astăzi, la Liceul „Ham Janos” are loc a 14-a ediție a concursului de recitare a poeziilor vesele la care participă elevi din 14 județe, reprezentanți ai minorităților maghiare.

Săptămâna viitoare, mai exact în perioada 17-21 aprilie în Satu Mare se va desfășura și Olimpiada Națională de Biologie a cărei festivitate de deschidere va avea loc în data de 17 aprilie la ora 17.00 la Filarmonică. La concursul se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu” vor participa 234 elevi din clasele a VII-a și IX- XII.

Tot săptămânii viitoare, de această dată la sfârșit, va avea loc concursul național „Made for Europe” a cărui gazdă va fi Liceul Teoretic German. 

Tags: concurs  olimpiade  satu mare  
977 vizite
Distribuie pe