Locale Altele
Miercuri, 18 Mai 2022
Mie, 18 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pompierii sătmăreni au fost vizitați de 800 de școlari și preșcolari
ISU „Someș” Satu Mare  - Joi, 21 Aprilie 2016

La ISU „Someș” Satu Mare elevii au fost lăsaţi să folosească furtunul de refulare utilizat pentru stingerea incendiilor.


Începând cu data de 18 aprilie a.c., până azi, peste 800 de şcolari şi preşcolari au fost primiţi în vizită la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş” Satu Mare, în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! ”.


Copiii s-au arătat încântați de dotările autospecialelor pentru stingerea incendiilor, de accesoriile specifice utilizate pentru descarcerare, dar şi de ambulanţele SMURD.


Totodată, pompierii şi paramedicii, în cadrul atelierelor de informare preventivă, pregătite în prealabil de salvatori, au prezentat metode de acordare a primului ajutor în diferite situaţii, urmărindu-se atât însuşirea unor noţiuni elementare, cât şi ridicarea nivelului de conştientizare al tinerei generaţii cu privire la importanţa adoptării unui comportament corespunzător pentru fiecare situaţie de urgenţă care ar putea să o surprindă la un moment dat.
Pe parcursul vizitei, elevii au avut ocazia să poarte costumul de protectie folosit la intervenţii de către pompieri şi masca de respirat, însă cel mai mult au fost impresionaţi de faptul că au putut vedea cum este stins un incendiu dar mai ales că au fost lăsaţi să  folosească furtunul de refulare utilizat pentru stingerea incendiilor, la finalul vizitei, unele grupuri, chiar exclamând în cor: VREM SĂ FIM POMPIERI !

               

 

Tags: scolari  prescolari  vizita  pompieri  scoala altfel  
1280 vizite
Distribuie pe
dodo
Sunteti pazitorii nostrii si pentru asta, va multumim!
2016-04-21 23:13:28