Locale Altele
Marti, 9 August 2022
Marti, 9 Aug 2022
Etapa județeană a concursului „Cu viața mea apăr viața”
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 10 Mai 2016

Marți, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” organizat de către  Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.          

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, urmărind ca principale obiective:        

- dezvoltarea capacitatii de perceptie a protectiei civile ca ansamblu de activitati cu caracter exclusiv umanitar;

- cunoasterea si aprecierea factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta sau dezastre la care este expusa comunitatea din care fac parte;

- adoptarea comportamentului adecvat si cunoasterea modului de actiune în cazul iminentei producerii sau al aparitiei unei situatii de urgenta ori dezastru;

- dezvoltarea atitudinii de solidaritate si de implicare voluntara în actiunile de prevenire si de interventie în situatii de urgenta sau dezastre.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice:  „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de m”, respectiv „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.         

În urma desfăşurării probelor de concurs locul I la nivelul şcolilor gimnaziale a fost ocupat de echipajul Şcolii Gimnaziale „Octavian Goga” Satu Mare, iar locul I la nivelul liceal a fost ocupat de echipajul Liceului de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.

Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare mulţumeşte pentru colaborare organizatorilor, echipajelor participante, Inspectoratului Şcolar Judeţean, primăriei municipiului Satu Mare.

 

 

 

Tags: concurs  etapa judeteana  cu viata mea apar viata  
1511 vizite
Distribuie pe