Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Activități de prevenire la Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”
Poliția Satu Mare  - Vineri, 13 Mai 2016

Vineri, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi din cadrul  Compartimentului Poliţiei de Proximitate al Poliţiei Municipiului Satu Mare au organizat şi susţinut activităţi de prevenire în două unităţi de învăţământ din Satu Mare.

Astfel, la Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”, terma întâlnirii a fost legată de prevenirea traficului de persoane, a violenţei verbale, fizice şi sexuale. Inspector principal Hrihorişan Felicia şi agent şef adjunct Farcău Marian au adus în faţa elevilor, în majoritate de sex feminin, principalele argumente pentru care o ofertă de muncă în străinătate foarte avantajoasă trebuie să fie pusă la îndoială, chiar dacă vine din partea unor cunoscuţi.


Despre exploatarea prin muncă, dar şi despre exploatarea sexuală s-a vorbit, de asemenea, pe parcursul întâlnirii, elevii putând înţelege mai uşor diferenţa dintre prostituţie şi traficul de carne vie.

Pe parcursul activităţii au fost prezentate materiale video legate de traficul de persoane, hărţuire sexuală la locul de muncă, precum şi despre relaţiile intime într-un cuplu. Astfel, în urma filmelor  prezentate elevii au înţeles că la baza oricărei relaţii de natură sexuală trebuie să stea consimţământul, altfel vorbim de infracţiuni.

În finalul întâlnirii cei 66 de elevi prezenţi au primit materiale informativ preventive legate de traficul de persoane, incluzând informaţiile elementare pe care trebuie să le cunoască orice cetăţean român care îşi doreşte să muncească în străinătate.

În acceaşi zi a avut loc o activitate preventivă şi la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Satu Mare. Au participat 20 de elevi din clasa a VI-a şi un cadru didactic. S-a discutat despre infracţiunile cu violenţă, precum şi alte infracţiuni cu care minorii se pot întâlni în calitate de victime sau autori. Totodată a fost abordat şi subiectul răspunderii penale a minorilor şi au fost distribuite materiale informativ-preventive pe această temă.           

 

Tags: activitati preventive  despre violenta  sexuala  
1366 vizite
Distribuie pe