Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Activităţi preventiv informative la Școala „Grigore Moisil”
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 15 Iunie 2016

Violenţa, cu toate formele ei, este o realitate care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în societate,  chiar şi în şcoală, unde există un nivel de indisciplină inerent, ca rezultat al faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentaţi să treacă peste reguli, iar această indisciplină poate duce la un comportament violent.

Pornind de la acest considerent, marţi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a  desfăşurat  acţiuni de prevenire a violenței la clasa  a VI-a C din cadrul Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil” din municipiul Satu Mare.

Scopul acţiunii a fost acela de a sprijini demersul educaţional, în sensul creşterii şi educării elevilor  într-o societate fără violenţă. De asemenea acţiunea  şi-a propus să  prevină victimizarea elevilor.

Elevii clasei a VI-a C împreună cu diriginta Nadia Pop şi directorul școlii, profesor Claudiu Mondici i-au primit pe jandarmi și le-au ascultat recomandările referitoare la normele de conduită atât pe timpul cât sunt la şcoală, cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă  şi la modul in care trebuie să acţioneze atunci când sunt provocați. Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să  evite formele de violenţă și modul corect de acțiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.

Un aspect esenţial al acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic şi totodată « Violenţa nu te face mai puternic ! ».

Demersul teoretic al jandarmilor  a fost sprijinit de materiale didactice special pregătite pentru elevi.

Elevii au participat cu interes la momentele interactive prezentate de mr.  Camelia Lucuţ şi plt. adj. șef Cîmpianu Bujor.

Tags: activitati preventive  jandarmi  scoala  
1119 vizite
Distribuie pe