Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Școală de Vară cu numeroși participanți la Liceul Teoretic Carei
Alina Iacobuț  - Duminica, 3 Iulie 2016

Un proiect ambițios continuă cu a patra ediție la Liceul Teoretic Carei, ”Școala de Vară”, proiect inițiat de către elevi voluntari ai liceului sub atenta coordonare a profesorilor Angela Gabor, Alina Iacobuț, Eniko Onodi și Liliana Sorian.

Timp de o săptămână (27.06-01.07.2016), elevi ai ciclului primar și gimnazial de la școlile din oraș și din împrejurimi au avut ocazia să înveţe lucruri noi, să se dezvolte, să se distreze, să danseze, să își îmbogăţească bagajul de cunoştinţe de limbă engleză, să picteze icoane pe sticlă, să se relaxeze creând obiecte şi podoabe artizanale sau să fie membri activi în cercul de improvizaţie teatrală.Au participat 45 de elevi beneficiari și 10 elevi voluntari ai liceului - David Anda din clasa a VI-a A, Mihaly Roxana, Torok Brigitta, Sfâra Andrada, Hevele Blanky, Darabos Alexandra, Buzgău Giulia, Ciobâncan Bianca, Blidar Cătălina din clasa a XI-a E, Balog Tamara din clasa a X-a A - proiectul finalizându-se cu un program artistic în care copiii au prezentat evoluția lor pe parcursul acestei săptămâni: o piesă de teatru, un dans tematic, ”Dansul ciocolatei”, o expoziție de picturi pe sticlă și o expoziție de cercei handmade. Fiecare elev și-a confecționat singur câte două perechi de cercei pe care i-a putut lua ulterior acasă.

În acest an derularea proiectului a fost posibilă în condiții foarte bune și datorită câștigării de către Liceul Teoretic a competiției ”Olimpiadele Kaufland”, în proiectul de investiții fiind inclusă și activitatea ”Școala de Vară” ca reper de dezvoltare nonformală a elevilor pe perioada vacanței de vară.

”La Liceul Teoretic din Carei s-a încheiat o săptămână plină de culoare, emoţie şi voie bună. În ultima zi a programului Școlii de Vară putem afirma faptul că am reușit de-a lungul săptămânii să fim o echipă, să comunicăm prin joc și să generăm experiențe pe care să le transformăm în amintiri memorabile. Ne-am dezvoltat imaginația, gândirea creativă, dar și abilitățile artistice. A fost o săptămână plină, cu copii minunați. Așteptăm cu nerăbdare o nouă serie de copii energici și plini de entuziasm! Mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături şi de această dată, deopotrivă copiilor, părinților și dascălilor!” - Roxana Mihaly, clasa a XI-a E, elev voluntar.

”M-am simțit foarte bine, mi-am făcut noi prieteni, mi-a plăcut piesa de teatru și cerceii pe care mi i-am confecționat singură! Voi reveni și la anul, cu siguranță!” - Iulia, clasa a IV-a, elev beneficiar.

Tags: scoala  vara  liceu  carei  
2256 vizite
Distribuie pe