Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
O treime dintre elevii sătmăreni au picat Bac-ul de vară
Florin Răchitan  - Marti, 12 Iulie 2016

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Educației, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat în județul Satu Mare a fost de 66,02%, rămânând cu puțin în urma mediei naționale de 66,76%, însă cu mult în urma rezultatelor de anul trecut, când trei sferturi dintre elevii sătmăreni au reușit să obțină note de trecere.

Nici un elev din județ nu a obținut media 10, cea mai mare medie, de 9,98, fiind obținută de eleva Andrada Spanci de la Liceul Teoretic din Carei.

Ca de obicei, cel mai ridicat nivel de promovabilitate s-a înregistrat la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, cu 98,45%, urmat de CN “Ioan Slavici” cu puțin peste 90%, iar pe podium a ajuns și Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” cu 88,64%.

La coada clasamentului se află, tot ca de obicei, Liceul Tehnologic din Ardud, unde niciunul dintre cei șase absolvenți înscriși la Bacalaureat nu a reușit să treacă de acest examen. Într-o situație mai “fericită” se află Liceul Tehnologic din Tarna Mare, unde s-au înscris la Bac doi elevi, iar unul dintre ei a reușit să obțină medie de trecere.

Tags: rezultate  examen  bacalaureat  
1721 vizite
Distribuie pe