Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Prevenirea victimizării minorilor pe internet
Poliția Satu Mare  - Marti, 27 Septembrie 2016

Prevenirea victimizării minorilor pe internet a fost tema celei de-a doua zile a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii.

Poliţişti din structurile de prevenire şi ordine publică alături de voluntari ai Asociaţiei Stea au atras atenţia adulţilor despre necesitatea de a impune reguli pe internet copiilor, în cadrul unei acţiuni organizate în zona centrală a municipiului Satu Mare, acţiune ce a avut loc marţi, 27 septembrie între orele 12-14.

Astfel, poliţiştii şi voluntarii Asociaţiei Stea au interacţionat cu diverşi trecători, între care s-au aflat părinţi, bunici, cadre didactice, antrenori de sport, dar şi elevi de gimnaziu şi liceu. Fiecare dintre aceştia a fost provocat să propună o regulă de aur pentru navigarea copiilor în siguranţă pe internet. Cei mai curajoşi dintre participanţi au răspuns provocării scriind regula de aur pe o tăbliţă şi făcând o fotografie cu acest mesaj.

Cu toţii, însă au primit  materiale informativ-preventive, astfel încât la regulile deja cunoscute de cei prezenţi să se adauge şi altele.

Acţiunea s-a dovedit o provocare pentru toţi cei implicaţă. Chiar dacă nu avem toate răspunsurile, câteva întrebări legate de siguranţa copiilor pe internet merită să ne punem. Este internetul o lume sigură pentru copii? Cum putem proteja copiii de pericolele internetului ? Interzic sau limitez accesul la internet? Cele mai interesante răspunsuri date de cei ce au răspuns provocării lansate marţi în cadrul acţiunii Regula de aur pe internet! le puteţi regăsi pe pagina de facebook a Asociaţiei Stea.

                                                               

Tags: saptamana prevenirii criminalitatii  prevenirea victimizarii minorilor  internet  
1163 vizite
Distribuie pe