Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asociația Curtea Veche donează elevilor din Tășnad 1.000 de cărți
Asociația Cartea Veche  - Miercuri, 22 Februarie 2017

Asociația Curtea Veche, cu sprijinul Azomureș și Promat Comimpex, organizează marți, 28 februarie 2017, un eveniment în cadrul căruia oferă copiilor de la Școala Gimnazială Tășnad din județul Satu Mare un număr de 1.000 de volume potrivite vârstei lor.

Întâlnirea va atinge și latura dezvoltării personale printr-o serie de discursuri motivaționale ale invitaților: Iren Arsene Mate (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Călin Pop (director vânzări, Azomureș), Cristian Moldovan (director, Promat Comimpex) și Dan Ștefănescu (pilot, iacăr acrobat) care le va povesti copiilor despre importanța lecturii pentru o carieră de succes.

Acțiunea va avea loc în Sala Unirea (fostul cinematograf din Tășnad), cu începere de la ora 12.00, și include, pe lângă donația de carte, și o conferință susținută de Oana Moraru, expert în educație, care le va prezenta adulților o serie de tehnici prin care aceștia îi pot apropia pe cei mici de lectura din plăcere.

“Ecourile pe care acest program le face deja în comunitățile rurale din România ne determină să rămânem partenerii Asociației Curtea Veche și în acest an. Am reușit să ajungem deja la câteva mii de copii care au avut șansa să fie martorii unor evenimente rare în comunitățile lor. Unii dintre ei au acum, pentru prima dată, o carte numai a lor și participă frecvent la un club de lectură organizat în școala lor. Sunt activități care pentru unii par banale, dar pentru comunitățile izolate din mediul rural reprezintă SPERANȚĂ. Am găsit deja tot mai multă deschidere și la partenerii noștri locali, distribuitorii îngrășămintelor Azomureș, un motiv în plus pentru care susținem programul național de lectură Cărțile Copilăriei”,
a declarat Mihai Aniței, director general Azomureș.                                          

 “Trăind într-un orăşel de provincie şi, cunoscând realitatea economică şi socială a zonei, susținem iniţiativa Asociației Curtea Veche. Considerăm că lectura, cartea, reprezintă un bun material pe care ar trebui să şi-l permită mai ales copiii. Lectura primelor cărţi poate fi un punct de pornire  în devenirea lor  viitoare și este important ca aceștia să aibă acasă propriul lor volum.”, a declarat Cristian Moldovan, director Promat Comimpex.                            

Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu inițiat de Asociația Curtea Veche în cadrul programului național de lectură “Cărțile copilăriei” și desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România. Transportul cărților este asigurat de Sameday Courier.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

 

Tags: donatie carti  asociatia cartea veche  
1566 vizite
Distribuie pe