Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mirela Retegan aduce cărți pentru elevii unei școli din Carei
Asociația Curtea Veche  - Duminica, 7 Mai 2017

Asociația Curtea Veche, cu sprijinul Azomureș și Agrotex organizează luni, 8 mai 2017, un eveniment în cadrul căruia oferă elevilor de la Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu” Carei din județul Satu Mare peste 700 de volume potrivite vârstei lor.

Întâlnirea va atinge și latura dezvoltării personale printr-o serie de discursuri motivaționale ale invitaților: Iren Arsene Mate (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Călin Pop (director vânzări, Azomureș), Adrian Lățea (director, Agrotex) și Mirela Retegan (fondator Gașca Zurli, antreprenor, blogger și autor al cărții “Astăzi este despre astăzi”) care le va povesti copiilor despre importanța lecturii pentru dezvoltarea creativității și o carieră de succes. Elevii vor avea ocazia sa se bucure și de prezența Fetiței Zurli care o însoțește pe Mirela Retegan, cunoscută de copii ca fiind și Tanti Prezentatoarea din Gașca Zurli.

“Ecourile pe care acest program le face deja în comunitățile rurale din România ne determină să rămânem partenerii Asociației Curtea Veche și în acest an. Am reușit să ajungem deja la câteva mii de copii care au avut șansa să fie martorii unor evenimente rare în comunitățile lor. Unii dintre ei au acum, pentru prima dată, o carte numai a lor și participă frecvent la un club de lectură organizat în școala lor. Sunt activități care pentru unii par banale, dar pentru comunitățile izolate din mediul rural reprezintă SPERANȚĂ. Am găsit deja tot mai multă deschidere și la partenerii noștri locali, distribuitorii îngrășămintelor Azomureș, un motiv în plus pentru care susținem programul național de lectură Cărțile Copilăriei” - a declarat Mihai Aniței, director general Azomureș.         

“Este foarte important pentru noi să investim în comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. Avem în vedere nu doar domeniul agricol, ci și educația copiilor care sperăm să fie cât mai pregătiți pentru ca în viitor să poată urma o meserie care să le aducă satisfacții.  Susținem iniţiativa Asociației Curtea Veche pentru că lectura este baza de la care se clădesc pilonii celorlalte activități. Știm că fără aceasta, fără acces la cărți, copiii nu pot avea o șansă reală în viață - completează Adrian Lățea, director Agrotex.

Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu inițiat de Asociația Curtea Veche în cadrul programului național de lectură “Cărțile copilăriei” și desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România. Transportul cărților este asigurat de Sameday Courier.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Tags: carti  donatie  carei  mirela retegan  
1262 vizite
Distribuie pe