Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii au susținut activități de educație rutieră în grădinițe
Poliția Satu Mare  - Joi, 25 Mai 2017

În această săptămană poliţiştii rutieri şi poliţiştii de prevenire au susţinut mai multe activităţi educative în grădiniţele de pe raza municipiului SatuMare, în cadrul săptămanii Şcoala Altfel.


Activităţile  centrate pe educaţia rutieră a celor mai mici participanţi la trafic s-au desfăşurat la Grădiniţele cu Program Prelungit nr.9 şi nr. 7, dar şi la Grădiniţa Draga Mea.

Implicaţi în desfăşurarea acestor activități au fost polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității,  dar şi poliţişti ai Biroului Rutier Satu Mare.


Copiii au aflat de la reprezentanţii Poliţiei, cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni, pasageri sau biciclişti. De mare ajutor pentru înţelegerea  regulilor de circulaţie a fost covorul rutier utilizat pe care preşcolarii au exersat traversarea corectă, dar au şi învăţat despre rolul poliţistului rutier. Pe rând, copiii au îmbrăcat uniforma micului poliţist de Patrula Şcolară şi au dirijat circulaţia pentru colegii lor, pietoni.


Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, reprezentând semaforul pentru mașini, semaforul pentru pietoni, loc de joacă pentru copii,  marcajul cu ”trecerea de pietoni”, ”pistă pentru  bicicliști”, ,,STOP”, etc, urmărindu-se clarificarea unor termeni din domeniul rutier mai puțini accesibili pentru cei mici.
Ca actori ai unor scene de viață  cotidiene ca mersul la magazin, traversarea de la locuință la locul de joacă, mersul la grădiniță, etc. preșcolarii s-au dovedit a fi buni participanți ai traficului rutier, circulând corect și respectând semnificația indicatoarelor cu care s-au întâlnit.La finalul activităților, polițiștii au împărțit magneți cu mesaje de avertizare pentru cei mici referitoare la siguranța rutieră, precum și veste reflectorizante.

Tags: educatie rutiera  gradinite  politia rutiera  
2263 vizite
Distribuie pe