Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Monografia Universităţii „Vasile Goldiş” la aniversarea a 20 de ani de învățământ universitar
Florin Răchitan  - Vineri, 30 Iunie 2017

Conducerea filalei sătmărene a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, reprezentată de conf. univ. dr. Olimpia Neagu, prof. univ. dr. Claudiu Porumbăcean şi conf. univ. dr. Mircea Teodoru, au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, un proiect dedicat aniversării a 20 de ani de învăţământ universitar la Satu Mare.

În cadrul proiectului va fi editată, cu sprijinul financiar al Consiliului Local Satu Mare prin Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” o monografie care va prezenta istoricul și performanțele educaționale și de cercetare științifică  ale filialei Satu Mare a  Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

Scopul proiectului este acela de a crește vizibilitatea învățământului universitar ”Vasile Goldiș” în rândul populației sătmărene.

Alte obiective specifice sunt  promovarea șansei, pentru absolvenții de liceu,  de a urma studii universitare la standarde acreditate de calitate în localitatea de domiciliu Satu Mare;  evidențierea contribuției educației universitare la intrarea pe piața muncii, succesul profesional și în viață, în rândul tinerilor sătmăreni; promovarea ofertei educaționale a filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

Monografia va fi publicată în 150 de exemplare, ce vor fi oferite gratuit tuturor celor interesaţi, şi va conţine referiri la  începuturile învățământului universitar la Satu Mare și tradiția universitară, istoricul filialei și universitatea-mamă, prezentarea filialei (documente din arhiva filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad); repere biografice ale fondatorului prof.univ.dr. GAVRIL ARDELEAN; activitatea de cercetare științifică în sprijinul dezvoltării locale; alumni cu realizări profesionale deosebite: interviuri și testimoniale cu foste și actuale cadre didactice, studenți și absolvenți, colaboratori; prezentarea ofertei educaționale a filialei  Satu Mare a Universității de de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

Tags: monografie  universitate  goldis  aniversare  
2049 vizite
Distribuie pe