Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Tabăra de matematică Lions Someș Satu Mare, la a doua ediție
Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare  - Luni, 3 Iulie 2017

În perioada 3 – 8 iulie 2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare în parteneriat cu Clubul Lions Someș Satu Mare, în colaborare cu filiala Satu Mare a Societății de Științe Matematice din România și Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare, organizează a doua ediție a Taberei de matematică – Lions Someș Satu Mare.

La tabăra de matematică participă un număr de 35 elevi absolvenți ai clasei a VI-a, selectaţi dintre premiaţii la olimpiada de matematică 2017 și la alte concursuri de matematică desfășurate în anul școlar 2016-2017. Noutatea acestui an constă în faptul că, alături de elevii sătmăreni, sunt invitați să participe elevi din județele: Bacău, Prahova, Brașov, Mureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor și Ilfov.

Tabăra de matematică se dorește a fi un stagiu de pregătire a Olimpiadei de Matematică 2018. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii vor avea un program intens de pregătire, îmbinat în mod armonios cu activităţi de petrecere a timpului liber. Astfel, în fiecare zi, elevii vor participa dimineaţa la 3 ore de curs şi seminar susținute de profesorii: Pop Ovidiu de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, Muntean Doina inspector școlar pentru disciplina matematică, Braica Petru de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare, Bud Adrian de la Liceul Teoretic Negrești Oaș și Pop Virgil de la Școala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug. Pe parcursul activităţilor vor fi combinate temele de geometrie cu cele de algebră. De asemenea, zilnic, elevii vor participa la activități care se vor desfășura în limba germană, sub îndrumarea domnilor profesori Szekelyi Sandor și Onciu Camelia de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare.

Dintre activităţile de petrecere a timpului liber amintim: deschiderea festivă - program artistic de „Bun Venit” realizat de elevi de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, jocuri de inițiere a prieteniilor, workshop tematic de dezvoltare personală – invitat d-na psiholog Raluca Jurge, star of the day, activități în aer liber, excursie în zona Negrești Oaș, seara specială a talentelor, jocuri sportive, jocuri de tabără și foc de tabără la Beltiug, premierea participanților.

O noutate a ediției din acest an a taberei de matematiă constă în realizarea revistei taberei care va cuprinde aspecte de la toate activitățile derulate.

 

Tags: tabara matematica  lions  editia 2  satu mare  
1662 vizite
Distribuie pe