Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Siguranța rutieră în școala de vară de la Castelul Erhard
Poliția Satu Mare  - Joi, 20 Iulie 2017

Castelul Erhard este un loc deosebit în Satu Mare, un centru educativ pe care preșcolarii și elevii ciclului primar și gimnazial cu nevoi speciale îl numesc ,,a doua casă”.

Ca răspuns la invitația lansată de coordonatoarea centrului - dna Enciu Edita, ofițerii de poliție din structura de  prevenire a IPJ Satu Mare - subcomisar Hrihorișan Felicia și inspector principal Chiorean Liviana -  au interacționat cu cei 14 copii prezenți în data de 20.07.2017 la activitățile organizate în cadrul școlii de vară din Castelul Erhard.

Tema întâlnirii a fost siguranța rutieră, pornindu-se de la ideea că este foarte important ca cei mici și cei mari să fie în siguranță pe drumul spre școală/grădiniță, acasă sau la joacă. Părinții, cadrele didactice, dar și diverse instituții, precum Poliția, depun eforturi pentru a-i ocroti în orice situație. S-a urmărit, în principal, familiarizarea participanților cu regulile de circulație, cu indicatoarele rutiere, dar și valorificarea unor cunoștințe însușite anterior în activitatea practică.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate indicatoarele rutiere cele mai întâlnite, reprezentând semaforul pentru mașini, semaforul pentru pietoni,  loc de joacă pentru copii,  ,,trecerea de pietoni”, ,,STOP” etc. urmărindu-se atât reactualizarea cunoștințelor, cât și clarificarea unor termeni din domeniul rutier mai puțin cunoscuți.

Apelându-se la prezentarea unor slide-uri, s-au creat povestiri  simple, adevărate exemple pozitive referitoare la comportamentul în siguranță pe stradă, valorificându-se pe deplin ideea că este timpul să devenim  mai independenți și mai responsabili pentru comportamentul nostru.

Jocul de traversare a străzii, în care cei mici au fost protagoniștii principali, ne-a oferit ocazia de a conștientiza ce înseamnă un pieton care circulă regulamentar, ce presupune a fi un bun  participant la traficul rutier, dubla asigurare înainte de a traversa strada reprezentând condiția de bază în evitarea unor accidente.

Dotați cu echipamentele necesare unui polițist  în devenire, cei prezenți și-au exprimat bucuria de a experimenta acest statut, majoritatea concluzionând: ,,Când voi fi mare, mă voi face polițist!”

Activitatea, interactivă pe tot parcursul desfășurării ei, a captat atenția, constituind o adevărată lecție de a circula corect și un bun prilej ca cei prezenți să își reactualizeze cunoștințele de siguranță rutieră și să înțeleagă misiunea polițistului rutier.

 

 

 

Tags: siguranta rutiera  castelul erhard  satu mare  
855 vizite
Distribuie pe