Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Profesia de polițist prezentată în Castelul Erhard
Poliția Satu Mare  - Vineri, 18 August 2017

Joi, polițiștii sătmăreni au răspuns ”prezent”, pentru a doua oară , invitației lansate de coordonatoarea asociației ” Castelul Erhard”,  d-na Enciu Edita, un loc destinat copiilor cu cerințe educative speciale, considerat de către aceștia ”acasă”.

Copii preșcolari, dar și elevi ai ciclului primar și gimnazial, beneficiari ai serviciilor asigurate de centru, însoțiți de părinți, frați și surori mai mari s-au bucurat nespus de prezența polițiștilor din structura prevenire și poliție rutieră – inspector principal Chiorean Liviana, respectiv agent șef adjunct Ienciu Paul și agent Dipșe Silviu.

În cadrul Școlii de vară de la Castelul Erhard, săptămâna 14.08. – 18.08.2017 a fost alocată temei axată pe prezentarea unor profesii/meserii. Echipa formată din cinci persoane calificate și trei voluntari împreună cu polițiștii le-au pregătit copiilor o activitate interactivă de prezentare a profesiei de polițist.

Activitatea a debutat cu prezentarea unor informații referitoare la domeniile existente în munca de poliție – rutieră, ordine publică, criminalistică, investigații criminale, acțiuni speciale, prevenire în școli și grădinițe – ca răspuns la întrebarea lansată ”unde v-ați întâlnit voi cu polițiștii?”. Răspunsurile celor prezenți au constituit puncte de plecare în clarificarea unor aspecte care nu erau pe deplin înțelese și totodată pentru familiarizarea cu anumiți termeni specifici muncii de poliție și a legislației care reglementează domeniul de activitate polițienească, toate informațiile fiind adaptate particularităților de vârstă și individuale ale copiilor.

Prin intermediul scurtelor povestioare relatate de agenții din structura poliției rutiere, copiii au pătruns în ”lumea polițiștilor”, ajungând să înțeleagă cum se desfășoară  o zi din viața unui polițist din structura rutieră.

Echipamentul din dotarea polițiștilor – cătușele, spray-ul lacrimogen, bastonul reflectorizant au captat atenția participanților, dornici să încerce caschetele și vestele reflectorizante și să ”dirijeze” circulația folosind bastonul reflectorizant și indicatoarele  ”STOP”.

Mașina din dotarea poliție rutiere prezentă la fața locului a fost principala atracție a activității. Prezentarea semnalelor luminoase și sonore, a echipamentelor din interior – radar, camera de înregistrat, etc, dar și a stației folosită pentru emiterea unor avertizări a stârnit interesul celor prezenți, care și-au manifestat entuziasmul prin atenționările ”POLIȚIA”, ”STAI PE LOC! POLIȚIA!” transmise, cu voce tare,  prin stația radio.

Întreaga activitate desfășurată a avut un caracter practic – aplicativ, pe placul copiilor prezenți, care au fost deosebit de receptivi și cooperanți și care, la sfârșit, și-au exprimat pe un ton cât se poate de răspicat opțiunea pentru profesia urmată când vor fi mari ” vreau să mă fac polițist!” Desenele realizate de cei prezenți în care apăreau mașini de poliție și polițiști au redat pe deplin entuziasmul și interesul copiilor cu cerințe educative speciale pentru profesia de ”POLIȚIST”.

Activități similare se dorește a se realiza și cu alte grupuri de copiii, beneficiari ai serviciilor asociației Castelul Erhard, în cadrul unor proiecte viitoare cu aplicabilitate din luna septembrie. Mulțumim organizatorilor pentru invitația  de a implica POLIȚIA în asemenea proiecte, mulțumim minunaților copii pentru interesul manifestat, receptivitate și cooperare!

 

 

Tags: profesia  politist  copiii  nevoi speciale  
1540 vizite
Distribuie pe