Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Elevă de la Eminescu, pe podium la olimpiada internațională
Veronica Hodas  - Joi, 14 Septembrie 2017

Eleva clasei a X-a D a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, Silvia Ruba, a obținut o perfomanță deosebită, locul III la Olimpiada Internațională de Lectură  care a fost organizată în perioada, 5-9 septembrie la București.

Silvia a fost coordonată de profesoara de Limba și literatura română Dorina Ziman care a mărturisit, joi, în cadrul unei conferințe de presă că „am lângă mine o elevă de excepție pe care am așteptat-o toată viața. Între noi există o legătură foarte profundă. Dincolo de materia pe care o predau cred că s-a legat o prietenie care va dura o viață. Alături de ea am avut revelația absenței comunului.Mi-a redat bucuria înțelegerii pe deplin a cuvântului și am fost mândră să am lângă mine un copil cu o pasiune atât de profundă care o ducea inevitabil spre adevărata ființare. Eu îi mulțumesc ei, le mulțumesc părinților care mi-au crescut un astfel de copil. Ea face parte dintr-o familie care știe să cultive adevăratele valori în sufletul unui copil și cred că noi profesorii datorăm mult respect atât elevilor, cât și părinților care i-au crescut.”

Olimpica a recunoscut faptul că prin pregătirea pentru olimpiadă literatura pentru ea s-a transformat din materie, în pasiune. „Doamna profesoară m-a învățat ce înseamnă de fapt pasiunea și plăcerea de a descoperi un text literat, metafora din text, din mine. Experiența olimpiadei a fost semnificativă pentru mine, pentru devenirea mea ca om. Am cunoscut acolo tineri ca și mine extraordinar de pasionați de tot ce înseamnă limba română, literatură și am țiut acolo adevărate cenacluri literare în pijamale pe holurile căminului și a fost extraordinar. Rezultatul acesta este de fapt încununarea orelor de filozofie, psihologie, dezbateri”.

Silvia s-a pregătit tot anul, chiar și în vacanța de vară, prin foarte multă lectură, dezbateri și discuții, dar cu toate acestea nu a considerat pregătirea ca fiind obligația de a învăța pentru olimpiadă, ci a considerat-o o adevărată plăcere.

 

Tags: silvia ruba  olimpiada  podium  
6171 vizite
Distribuie pe
Telespectator
Felicitari domnisoara. Cauta asadar devenirea alaturi de acei tineri pasionati si nu uita sa pastrezi o sanatoasa distanta de "oficialitati" incantate.
2017-09-17 17:30:55