Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Elevii școlii „Octavian Goga” au vizitat Colegiul Tehnic „Unio - Traian Vuia”.
Caritas Satu Mare  - Vineri, 17 Noiembrie 2017

În cadrul caravanei „Implicat în comunitate” miercuri, 15 noiembrie, 43 elevi ai Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” au făcut cunoștință cu oferta educațională a Colegiului Tehnic „Unio - Traian Vuia”. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Satu Mare în colaborare cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.

Directoarea școlii „Octavian Goga” Chindriș Corina Adriana și directoarea adjunctă Rațiu Ioana Daniela, cât și directorul „Unio - Traian Vuia” prof. dr Popescu Vlaicu și directoarea adjunctă Tarcza Ildikó au apreciat inițiativa organizatorilor.

Elevii de la „Goga”, însoțiți de consiliera școlară Petrovici Breban Geanina, au fost întâmpinați la intrarea colegiului de directoarea adjunctă a instituției și de consiliera Makara Kinga.

Vizitatorii au descoperit rând pe rând sălile de clasă și laboratoarele dotate modern în care vor studia și ei, dacă își vor continua studiile la „Unio - Traian Vuia”, s-au întâlnit cu viitori lor dascăli și au stat de vorbă cu elevi care studiază la colegiu.

Pe parcursul vizitei s-au atașat grupului profesorii Oneț Ioan, Andrișan Dariana și Roman Lenuța care au vorbit cu mult entuziasm despre programele oferite de colegiu. Oaspeții au admirat desenele realizate de elevii colegiului în programul de proiectare și desenare asistată de calculator AutoCAD. Viitori instalatori au povestit despre ce înseamnă să înveți o meserie și despre perspectivele pe care le au referitor la angajare după absolvire.

Colegiul Tehnic „Unio – Traian Vuia” este centru de învățământ în sistem dual. Avantajele acestui tip de formare au fost detaliate de profesoara Roman Lenuța, și anume: elevii au posibilitatea de a însuși meseria de la cei mai buni profesioniști, ei beneficiază de bursă în valoare de 200 de lei la care se mai adaugă încă 200 de lei din partea firmelor la care se desfășoară instruirea practică, iar după finalizarea studiilor au posibilitatea de a fi imediat angajați.   

Ultima destinație a vizitei a fost sala de sport a colegiului, unde oaspeții și echipa de fotbal a instituției de învățământ au jucat o partidă amicală, meciul fiind arbitrat de profesorul de sport Sabou Ioan.

Tags: elevi  scoala octavian goga  vizita  liceu  
1107 vizite
Distribuie pe