Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
Let’s Get Green, cea mai amplă campanie națională de educație ecologică
Act ForYou  - Joi, 23 Noiembrie 2017

Sâmbătă, la sediul Asociației pentru Copii și Tineri 4U, situat pe B-dul Vasile Lucaciu nr.8, va avea loc informarea legată de sesiunea de training a reprezentanților școlilor înscrise în campanie.

Școlile din România pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro în urma înscrierii în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică. 

Proiectul, organizat de Let`s Do It, Romania! înparteneriat cu Kaufland România se numește  „Let’s Get Green!” și invită elevii, profesorii și părinții din toată țara să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde. 

Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și 3 mențiuni în valoare de 2.250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro.

Câștigătorii vor fianunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

 Pe lângă activitățile obișnuite de formare a elevilor, un element în premieră la nivel național va fi etapa de instruire a profesorilorîn ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, pe de o parte, dar și responsabilizarea părinților. Aceștia vor colecta deșeurile acasă, pentru a le aduce apoi la școală, în vederea reciclării. 

Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi:

- Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi;

   - Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu;

- Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă);

- Campanie de colectare selectivă acasă;

- Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative  etc. .

Informații complete vor putea fi accesate pe platforma letsgetgreen.ro și tot aici poate fi găsită harta națională a acțiunilor de voluntariat pentru mediu și punctajul obținut de școli.

Tags: campanie  lets get green  satu mare  
751 vizite
Distribuie pe